USTMENU
  Deyrulzafaran Manastırı'nın 2006 Yılına Yönelik Faaliyetleri - 30.12.2007

 

Manastır’da bir taraftan restorasyon ve onarım çalışmaları devam ederken, yarının büyükleri olan çocuklarımıza sağlam ve doğru bir eğitim vermek için çalışmalarımızı da yürütüyoruz.

Manastır’da restorasyon ve onarım çalışmaları, Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülmekte ve son iki yılda bu alanda  önemli işler yapıldı. Özellikle ziyaret için gelen konuklarımıza kolaylık sağlamak, dua ve diğer rutin işlerin yapılabilmesi için, 2004 yılının Eylül ayında inşaatına başlanan Ziyaretçi Karşılama Merkezi’ndeki çalışmalarının bitmesi önemli bir adım oldu. Bu sayede Manastır’ı görmek maksadıyla günübirlik gelen konuklarımız önce bu merkezde toplanacak ve daha sonra gruplar halinde rehber eşliğinde Manastır’a alınarak kendilerine bilgi aktarılacaktır. Ziyaretçi Karşılama Merkezi içinde bulunan tüm dinlenme alanları, kafeterya, anı ve telkari satış ünitelerinden hediyelik eşya temin etmelerine imkan verilecektir.


2005 yılı Manastır’da büyük restorasyon projesinin hazırlıkları yapıldı. Deyrulzafaran Derneği, Avrupa Birliği (AB) ve GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) İdaresi tarafından bölgeye yönelik sunulan olanaklardan yararlanmak için kapsamlı bir restorasyon projesi hazırladı ve titiz bir çalışma sonunda hazırlanan proje AB ve GAP İdaresi tarafından kabul edildi. Manastır’ın tüm damları ve teraslarının izolasyon işlemi, Beth Kadişe (Azizler Evi) ve Mor Hananyo Kilisesi'nin  iç restorasyon çalışmaları 10 aylık sürede tamamlanması öngörüldü. 


Manastır'daki restorasyon çalışmalarına paralel olarak Mardin kent merkezinde bulunan kiliselerimizde  de onarım çalışmaları başlatıldı. Merkez Kiliseleri restorasyonlarına Tahincioğlu ailesinin sağladığı imkanlarla ilk adım Mor Mihayel Kilisesi'nde atıldı. Bunu takiben Mort Şimuni Kilisesi'nde Özkök ailesi restorasyon çalışmaları yaptı. Mor Fetrus ve Mor Favlus Kilisesi'ni de Kilimci ailesi onardı. Mardin kent merkezindeki bir başka çalışma da, İstanbul'da yaşayan ailelerin sağladığı maddi ve manevi imkanlarla Kırklar Kilisesi’nin restorasyonuna hazırlık çalışması yapıldı.


Restorasyon çalışmaları sürerken Manastır'da çocuklarımızın ana dilde okuyup, dua ve kilise ilahilerini öğrenmelerine imkan sağladık. Ortaokul ve Lise'ye giden ve yıl boyunca Manastır'da ikamet eden çocuklarımıza uyguladığımız çalışmaların yanı sıra, İstanbul ve yurt dışındaki gençlerimize yönelik, açtığımız yaz kursu da rağbet görmüştür. Geçen yıl düzenlenen Yaz Kursu'na İstanbul'dan 5, İsveç'ten 4, Almanya'dan 3 ve Belçika'dan 2 olmak üzere toplam 14 öğrenci katılmıştı. Ayrıca Manastır'da bulunan diyakonlarımız Malfono Abrohum Nuro ve Malfono Afrem Can da görev almıştır.


Geçen yıl Mardin Metropolitliği ve Mardin olarak yaşadığımız güzel bir olay da 74. Uluslararası İzmir Fuarı'na Mardin'in Konuk Onur Kent olarak davet edilmiş olmasıydı. Bu çerçevede sayın Mardin Valisi Temel Koçaklar, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Deyrulzafaran Derneği Başkanı Yakup Tahincioğlu ve Marev Başkanvekili Fehmi Tahincioğlu ile diğer konuklarla birlikte Fuar açılışına katıldık ve Fuar açılışını yapan Sanayi ve Tiçaret Bakanı Sayın Ali Çoşkun'u ve diğer konukları Mardin standında ağırladık.


Bu vesileyle Deyrulzafaran Manastırı'na maddi ve manevi yardımda bulunan herkese içten teşekkür ve şükranlarımı sunuyor, yaptıkları maddi ve manevi yardımın büyük bir fedakarlık olduğunu özellikle de vurgulamak istiyorum.


+  Filüksinos Saliba Özmen

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.