USTMENU
  Mardin Metropolitliğin ve Deyrulzafaran'ın 2005 Yılı Programı - 30.12.2007

 

Öncellikle geçen yıl İsveç ve Almanya’ya yaptığım seyahatlerimizde bize yakın ilgi ve alaka gösteren kardeş metropolitler, din adamları ve cemaat bireylerimize şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu seyahatimde hem Avrupa’daki kiliselerle hem de cemaatimizle güzel bir diyalok kurduğumuzu düşünüyorum. Bu diyaloğun karşılıklı ziyaretlerle daha da gelişmesini diliyorum.

Rab’e hamd olsun ki geçen yıl Deyrulzafaran ve Mardin Metropolitliği olarak yoğun ve güzel bir yıl geçirdik. Özellikle de 11-16 Mayıs tarihleri arasında Kadasetli Patriğimiz İğnatiyos Zakka I. Iwas’ın Mardin’e yaptığı ziyaret herhalde hepimizin unutamayacağı güzel bir anı olacak. Kadasetli Patrik, açılışı Mardin’de yapılan Kültürlerarası Diyalok Platformu’a katılmak için gelmişti. Bu arada kendisine daveti yapan Mardin Valimiz Sayın Temel Koçaklar’ı da burada şükranla anmak istiyorum.

Geçen yıl Deyrulzafaran Manastırı Onarım, Bakım ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan restorasyon çalışmaları konusunda oldukça yol aldığımızı söylemek istiyorum. Öğrencilerimiz daha sağlıklı ve konforlu odalarada yatıp kalkmakta ve derslerini daha sağlıklı dersliklerde sürdürebilmektedirler. Öğrencilerimiz bir yandan Mardin’de bulunan Ortaokul ve Lise’ye devam ederlerken, Manastır rahip ve diyakonlarımızın çabalarıyla çocuklarımız dua ve kilise ritüellerini öğrenmektedirler. Bu arada bizim için güzel bir olay da geçen yıl buradaki öğrencilerimizden ikisinin üniversiteye başlamaları oldu. Bunlardan biri inşaat mühendisliğini diğeri de fizik bölümünü kazandı. Bu öğrencilerimizin hem ülkemize hem de kilise ve cemaatimize hayırlı ve yararlı birer evlat olacaklarına inancım tamdır.

Restorasyon çalışmalarımız devam ederken özellikle de Manastır’a günlük ziyaretler için gelen konuklarımızın daha rahat etmesi için geçen yılın Eylül ayında Manastır girişinde, derneğin en önemli projelerinden biri olan Ziyaretçi Karşılama Merkezi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Bu merkezde konuklarımızın rahat etmesi için gerekli konfor, modern tuvaletler, dinlenme salonu, kafeterya ve terası, Manastır ile ilgili evlerine ve dostlarına götürebilecekleri hediyelik ürünleri de temin edebileceklerdir. 
 Bu vesileyle Deyrulzafaran Manastırı’na yaptıkları yardımların önemini özellikle de vurgulamak istiyorum.

 

Bu vesileyle bugünlerde kutlamakta olduğumuz Kıyam (Paskalya) Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, dünyanın dört bir yanına dağılmış tüm cemaatimize sıcak ve içten selam ve şükranlarımı yolluyorum. Rab’in sizleri ve çocuklarınızı koruması ve bereketlemesi için dua ederim. Deyrulzafaran Manastırı’nda uyuyan azizlerin duaları sizinle olsun. Amin.

Filüksinos Saliba Özmen, Mardin Metropoliti

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.