USTMENU
  54 Yıllık Ruhani Misyon Sona erdi - 31.12.2007

 

O dönemde Kafarze Mor İzozoyel Kilisesinde Tamarzeli Malfono Gevergis hizmet veriyordu. Köydeki ruhani hizmetinden sonra, Hah köyünde ve Mor gabriel Manastırı’nda malfonuluk (kilise öğretmenliği) yaptı.  1953 yılında rahmetli Metropolit Hanna Dölabani’in el koymasıyla Mardin merkeze bağlı Bnebil (Bülbül) köyü için kahin (papaz) kutsandı. O tarihten vefat ettiği 4 Mayıs 2007 tarihine yani son nefesine kadar, göçün çetinliğine karşın, aralıksız bir şekilde Mor Yakup Kilisesine ve Bnebil cemaatına ruhani bir gayretle usanmadan hizmet verdi. Ruhani hizmetlerinin bir takdiri olarak 1996 yılında Kadasetli Patriğimiz Moran Mor İğnatius I. Zekka Iwas tarafından (Şam’da)  kutsal haçla onurlandırılıdı. Başlayana ve bitirebilene ne mutlu sözü onun şahsında tamamlandı. Arkasından olumlu bir hizmet anlayışı bıraktı. Mesihsel çobanlığı gerçek tamamlayıcısı olarak anılacak olan Abuna Yakup, 4 Mayıs 2007 tarihinde yaşlılığın neden olduğu hasta yatağında iken hayata gözleri yumdu. Rabbin rahmetine kavuştu.

 

6 Mayıs 2007 Pazar günü öğleden sonra, Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen’in başkanlığında yapılan ve 14 Süryani ruhaninin katıldığı cenaze töreninden sonra, 54 yıllık ruhani misyonunu tamamladığı Bnebil köyündeki Mor Yakup kilisesinde toprağa verildi. Allah rahmet eylesin.

Müslüman dostların yanı sıra, cenaze törenine Mardin, Midyat ve Turabdin köylerinden kalabalık bir kitle katıldı. Cenaze törenine katılan ruhaniler isimleri şunlardır: Midyat Mor Hobel ve Mor Abrohom Manastırı ruhani reisi Raban İbrahim Türker, Hah Meryemana Manastırı reisi Raban Muşe Gürbüz, Salah Mor Yakup Manastırı reisi Raban Daniel Savcı, Deyrulzafaran Manastırı rahiplerinden Raban Estefan Fidan, Mor Gabriel Manastırı rahiplerinden Raban gabriel Çatı, Mor Malke Manastırı rahiplerinden Raban Aziz Çelik, Mardin ruhanisi Abuna Hori Gabriel Akyüz, Midin (Öğündük köyü) ruhanisi Abuna Kaşo Malke Tok, Kafarze (Altıntaş) ruhanisi Abuna Kaşo Malke Gümüşsoy, Bakıysan (Alagöz) ruhanisi Abuna Kaşo Gabriel Aktaş, Berlin ruhanileriden Abuna Kaşo Numan Güney, Basibrin (Haberli) ruhanisi Abuna Kaşo Saliba Erden, Midyat ruhanisi Abuna Kaşo İshak Ergün, Berlin ruhanilerinden Abuna Kaşo Murat Üzel.

Süryani Kilisesi’sinin, halkımızın, Benbil cemaatinin ve yakın akrabalarının başı sağ olsun.

 

Deyrulzafaran Manastırı/Mardin,  4 Mayıs 2007-05-10

 

 

Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropolitliği

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.