USTMENU
  Paskalya Bayramı Protokol Konuşması - 31.12.2007

 

 

   Evrensel bir ilkenin ve ilahi bir ışığın etkisiyle tekrar burada toplanmış bulunmanın ayrıcalığını ve sevincini yaşıyoruz. Hepimizin ortak görevi, farklılıklarımızı da soluyarak, Birlik ve dirlik içinde, sosyal ve kültürel boyutumuzla bir arada yaşamaktır.

   Bu gün Paskalya Bayramı. İsa Mesih'in diriliş günü olarak kutlanıyor. Şekilcilikte kurtularak Gerçek'le buluştuğumuz ruhani bir gündür. Gelecekteki hayatimizin ana kaynağı olan bu kutsal günde sizleri aramızda görmek, bayram sevincimize ayrı bir anlam katmıştır. Nazik teşriflerinize ve sizlere şahsım ve cemaatim adına içtenlikle teşekkür ediyorum.

     En etkili evrensel güç, sevgidir. çünkü insanlığı bütünleştirmekle kalmıyor, toplumsal etkinliği ve kültürel yaratıcılığı da pekiştiriyor. İşte o sevgi çarmıhta çiçek açtı. O sevginin yüce bilgeliğinden nasiplenmek için, dikkatlerin sosyal duyarlılıklara ve içsel özgürlüğün gereklerine yönelmesi gerekiyor. Isa Mesih'in dirilişiyle kazandığımız bu yeni sevginin ve anlayışın yüreğimizde yankılanan müjdesiyle, buradan bütün Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramını kutluyorum. Yardımlaşanlar, güçlenir, güçlenenler yardımlaşır. Bilenler yardımlaşır, yardımlaşanlar başarır, şiarını derinleştirecek ve yaşatacak bir yasam özlemiyle, dünyanın küresel barışı ve ülkemizin istikrarı için kilisede yaptığımız bütün duaların kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

   Maddi dünyanın nasıl kendine özgü kuralları varsa, manevi dünyanın da olmazsa olmaz kuralları var. Her iki dünyanın kuralları, birbirini destekliyor ve tamamlıyor. Hangisinin kuralları çiğnenirse, diğerine olumsuz yansıyor. Çünkü kâinattaki her şey birbirine bağlı bir bütünlük içinde yaratılmıştır. Bu bağlamda ruhani mevsimlerin amacı, her şeye rağmen, bu bütünlüğün tahrip olmamasını sağlamaktır. Çünkü Allah sevgisinde ve psiko-sosyal ihtiyaçlar içinde herkes başkasına bağımlıdır.

    Bugün burada aramızda bulunmanız, atalarımızdan bizlere yadigâr kalan bazı değerlerimizin canlılığına işaret ediyor. Kuskusuz Mardin'i Mardin yapan tarihsel   kodlarında yatan değerleridir. Bu değerleri sahiplenmek ve geliştirmek, toplumsal geleceğimiz açısından hayati önem taşıyor. Çünkü Mardin'in sosyolojik özgünlüğünden ve kültürel dokusundan gelen bu değerlere her zamandan daha çok ihtiyaç var. Geçmişi yaşatan ve geleceğe kapı aralayan Mardin, varlığınızla geleceğe umutla bakıyor. Mardin'in genel yararını gözeten çaba ve gayretleri, geleceği belirleyecek olumlu bir filizlenmenin habercisi olarak görüyoruz. Onun için Mardin'in geleceği için bıkmadan ve usanmadan katkı sunan herkese değerli şahsınızda buradan takdir ve şükran duygularımı sunuyorum. Bu duygularla, güzide Mardin'imizin geleceği için yürütülen bütün çalışmaların başarıyla sonuçlanması için cemaat olarak desteklerimizi esirgemeyeceğimizi bildiriyor, sayın valimiz Mehmet Kılıçlar'ın yüksek şahsında burada hazır bulunan herkese memnuniyetimi ve saygılarımı sunuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

 

Mardin Kirklar Kilisesi: 08 Nisan 2007

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.