USTMENU
  Çiftlik Süryani Cemaati - 31.12.2007

 

Değerli Çiftlik  Süryani Cemaati,

 

      İsa Mesih sevgisinin içtenliğinden kaynaklanan bir duygu ile hayırdua ve bereketler yollar, yaşama sevinci içinde sizlere iyilikler diliyorum.

Mardin yöresindeki kutsal değerlerimize karşı taşıdığımız sorumluluktan sıyrılmamız mümkün olmadığına gore, metropolitlik olarak, bu tarihi yörede büyük iman ve alın teriyle inşa edilmiş kiliselerimizin mevcut durumlarını iyileştirecek tedavi yollarını aramak, bizim için kaçınılmaz bir görev oluyor.

Kilise ve tarih sevgisi, gelecek kaygısı ile birleşince, sorumluluğumuz daha çok artıyor. Bunun bir gereği olarak, Mardin merkezdeki Mort İşmuni, Mor Petrus ve Mor Pavlus, Kıllıt Mor Mor Yuhanun kiliselerinde köklü onarımlar yaptık. Deyrulzafaran Manastırında başlattığımız çalışmalarımız da devam ediyor. Bunu kültürel-dinsel mirasımızı koruma ve yaşatma adına yapıyoruz.

 Toprağı atalarınızın onuruyla yoğrulmuş Çiftlik Mor Eliyo Kilisesi’nin mevcut durumunu biliyorsunuz. Tarihi dokusuna zarar vermeyecek şekilde bu kilisemizi gelecek kuşaklara aktarmak, yapılacak onarım çalışmalarına bağlıdır. Buradaki cemaatla bu çalışmayı başlatmayı düşünüyoruz. Gerekli çalışmaları başlatabilmek için, siz Çiftlik Köylülerinin cömertliğine ve yardımına ihtiyaç duyulmakta. Burada hissedilen sorumluluğun, yüreklerinizde de hissedilmesi, bizim için çok anlamlı olacak. Bu sorumluluğu yerine getirmek için maddi yardımlarınızı esirgememeyeceğinizi umuyoruz. Unutmayınız ki, bu sorumluluk öyle bir şey ki, yerine getirildiğinde, insana az yaşanır doyumsuz ruhani bir haz veriyor.

Çiftlik Mor Eliyo Kilisesine yapacağınız maddi katkılarınız bu hazzı bize fazlasıyla yaşatacağından emin olabilirsiniz. Durumun ciddiyetini ve önemini bilginize sunarken, bu isteğin yerine gelmesi için sarfedilecek bütün çaba ve gayretlere öncelikli olarak teşekkür ve memnunyitemizi bildiriyor, Rab Mesih'ten küçük-büyük bütün işlerinizde sağlık ve başarılar niyaz ediyorum.

Rabbin Nimetiyle sağlıcakla kalın.

 

 

 

    Filüksinos Saliba ÖZMEN

       Mardin ve Diyarbakır Metropoliti

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.