USTMENU
  Ankara’daki AB Büyükelçilerine Nezaket Ziyareti - 31.12.2007

 

AB Komisyonunun Türkiye Temsilciliği ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Elkatmış’ın da ziyaret edildiği bu diplomatik ziyaretler esnasında yapılan görüşmelerde, daha çok Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci ve bu bağlamda Süryanilerin durumu ve geleceği konuşuldu.

 

16 Ekim 2006 Pazartesi günü saat 9’da İsviçre Büyükelçisi Sayın Walter Gyger ile görüşüldü. Saat 11’de İngiltere Büyükelçiliğine geçildi. Siyasi İşlerden sorumlu İkinci Katip sayın Chris Bradley başkanlığındaki elçilik görevlileri Metropoilit Saliba’yı çok sıcak karşıladılar.

 
Aynı gün öğleden sonra saat 2’de Hollanda Büyükelçiliğine geçildi. Büyükelçi sayın H. E. Bay P. M. Kurpershoek ile görüştükten sonra, saat  4 sularında Belçika Büyükelçiliğine geçildi. Sayın Büyükelçinin annesi Belçika’da vefat ettiği için Büyükelçi adına Başkatip Sayın Filip Vanden Bulcke ile görüşüldü.

 

17 Ekim 2006 Sali günü saat 9.30’da İsveç Büyükelçisi sayın Christer Asp ile görüşüldü. Saat 11’de ise Vatikan Büyükelçisi sayın Mgr. Antonio Lucibello ile yapılan görüşmeden sonra, saat 3’te Almanya Büyükelçiliğine geçildi. Burada Büyükelçi sayın Dr. Eckart Cuntz ve maiyetiyle görüşen metropolit, diğer temsilciliklerde konuşulanların yanı sıra Almanya’da sınırdışı edileceği düşünülen göçmen Süryanilerin durumu hakkında yararlı bir fikir alışverişi yapıldı.

 
18 Ekim 2006 Çarşamba günü saat 11’de Avrupa Komisyonun Türkiye temsilciliği ziyaret edildi. Burada Avrupa Komisyonu Türkiye Delagasyonu Siyasi Müsteşarı sayın Martin Dawson ve Siyasi işler danışmanı sayın Sema Kılıçer  ile Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci ile ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde iyimser bir hava dikkat çekiyordu. Ayni gün öğleden sonra, Metropolit Saliba, TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Elkatmış’ı  Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Makamında ziyaret etti.
 

Daha sonra, 12 Kasım 2006’de Almanya Büyükelçisi sayın Büyükelçi sayın Dr. Eckart Cuntz’un daveti üzerine, Metropolit Mor Filüksinos Saliba Özmen Urfa il kültür müdürlüğünde tekrar bir araya geldi. Bu toplantıda daha çok bölgenin ve özellikle Mardin’in inanç türizmi konusunda yapılması gerekenler konuşuldu.

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.