USTMENU
  İsviçre Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Mardin’de - 31.12.2007

 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle sayın Bakan Couchepin'in bulunduğu özel uçak Mardin'e iniş yapamayınca Diyarbakır Havaalanı'na zorunlu iniş yapmak durumunda kaldı. Buradan karayolu ile Mardin'e gelen ve Artuklu Kervansarayı'nda konaklayan İsviçreli Bakan’ın onuruna Mardin Valisi sayın Mehmet Kılıçlar tarafından  Murat Cercis Konağı'nda bir akşam yemeği verildi. Neşeli bir ortamda geçen bu yemeğe Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, Mardin Müftüsü Mahsum Taşçı ve Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve AKP İl Başkanı Şehmus Dinçel katıldı.

7 Şubat 2007 Çarşamba günü, İsviçre İçişleri Bakanı sayın Pascal Couchepın, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ı ve Mardin Belediye başkanı Metin Pamukçu’yu makamlarında ziyaret ettikten sonra kentteki tarihi mekanları ziyaret etti. Bu ziyaretlerden sonra, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ın öncülüğünde misafir bakan ve delegasyonu, Mardin merkeze bağlı  Binebil (Bülbül) Süryani Köyü'nü ziyaret etti.  Burada Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen ve köylüler tarafından karışlanan Couchepin ve delegasyonu, köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra Mor Yakup Kilisesini gezdi. Süryanilerin tarihsel ve kültürel geçmişi hakkında  Sayın Bakan Pascal Couchepin'e bilgi veren Metropolit Saliba Özmen, daha sonra Süryanice el yazmalı kilisedeki İncil’i tanıttı. Burada evrensel kardeşliğin ve insanlığın şerefine köylüler sayın bakana ve beraberindekilere ev yapımı şarap takdim edildi. Binebil’deki karşılamada Mardin Merkez Kırklar Kilisesi Ruhanisi Horiepiskopos Gabriyel Akyüz te Metropolite eşlik etti.   

Sayın  Bakan ve delegasyonu Bnebil köyünde yaşadığı doğal ortamın duygularıyla, öğleden sonra Deyrulzafaran Manastırına geçti. Burada Metropolit Saliba’nın öncülüğünde manastırın tarihi bölümlerini gezdikten sonra, doğu kültürüne mensup bir coğrafyada kadim bir kilisenin  geleneğinden günümüze gelen ve manastırdaki öğrencilerin Şhimo kitabından okuduğu ilahilerin yankılandığı akşam duasına katıldı.

Deyrulzafaran’ın ana kilisesi onarımda olduğu için Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesinde kılınan akşam duasından sonra, manastırın divanhane (oturma) salonuna geçildi. Mardin Süryani Vakfı Başkanı Sayın Hanna Çilli ve üye arkadaşlarının hazır olduğu bu oturumda Metropolit Saliba Özmen İsviçre İçişleri Bakanı’na, Ankara’daki İsviçre Büyükelçi’sine, Mardin Vali’sine ‘Turabdin’ ve ‘Deyrulzafaran’ isimli birer kitap takdim etti. Bunun üzerine misafir Bakan da Metropolit Saliba’ya İsviçre’ye özgü hediyeler verdi.

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.