USTMENU
  YÖK Başkanı sayın Prof. Dr. Erdoğan Teziç: MARDİN’DE BİR ÜNİVERSİTE KURMA ZAMANI GELDİ! - 31.12.2007

 

01 Kasım 2005 tarihinde Mardin Valisi Temel Koçaklar, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin eşliğinde Deyrulzafaran Manastırı’na gelen Teziç ve berberindeki heyet, Mardin Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen’le çay içip sohbet etti. Özmen, YÖK Başkanı Teziç ve yükseköğretimle ilgili gözlem ve değerlendirmeler yazmak amacı ile YÖK’ü temsilen gelen Prof. Nemci Yüzbaşıoğlu ve Prof. İsa Eşme’ye Deyrulzafaran Manastırı hakkında bilgi verdi ve Manastır’la ilgili kitap ve broşür hediye etti.

YÖK Başkanı Teziç, Deyrulzafaran Manastırı’nın Hatıra Defteri’ne yazdığı yazıda Mardin’e bir üniversite kurma müjdesini de verdi. Deyrulzafaran Manastırı’na hem ulusal hem de uluslararası düzeyde gösterilen duyarlılığa YÖK olarak da eğitim ve öğretim kurumları ile destek vereceklerini ve Mardin’de bir üniversitenin kurulması için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Teziç, şunları yazdı:

“Mardin’e yükseköğretimle ilgili gözlem ve değerlendirmeler yazmak amacı ile YÖK’ü temsilen Prof. Nemci Yüzbaşıoğlu ve Prof. İsa Eşme ile birlikte geldik. Bu ziyareti eşlerimizle birlikte gerçekleştirdik. Bu vesile ile Deyrulzafaran Manastırı’nı da ziyaret ettik. İnsanlığın büyük kültür mirasının bir parçasını oluşturan bu son derece değerli yapıta gerek yöre halkının gerek Devletimizin gerekse Uluslararası Kuruluşlarının gösterdiği duyarlılığa YÖK olarak eğitim ve öğretim kurumları ile destek vererek Mardin’de bir üniversitenin kurulması için girişimde bulunma zamanının geldiğine inanarak en iyi dileklerimi sunuyorum.”

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.