USTMENU
  DİYARBAKIRLI SÜRYANİLER DİYARBAKIR’DA DOĞUŞ BAYRAM RESEPSİYONU VERDİ - 31.12.2007

 

Çok güzel ve sıcak bir atmosferde geçen Bayram Resepsiyonu’na İstanbul ve Mardin’den cemaatimiz, Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır AKP Milletvekili Cavit Torun, Valilik ve Müftülükten yetkilileri ile kamu kurumlarından temsilciler, Belediye Başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve üyeleri, gazeteciler ve üniversite öğretim üyeleri ile diğer bazı konuklar katıldı.

AKP Milletvekili Cavit Torun, eski bir Diyarbakırlı olarak eskiden yaşanmış çok acı olayların olduğunu vurgulayarak, ancak şimdi tüm din ve cemaatlerin hoşgörü içinde bir arada yaşayacakları bir döneme girdiklerini ve bu hoşgörü ortamının bozulmaması için dua ettiğini söyledi.

Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yaptığı konuşmada, farklı din, dil ve zengin kültürleri ile eski Diyarbakır’ı tekrar yaşatmak istediklerini belirterek, farklı din, dil ve kültürlerin göçüyle birlikte Diyarbakır’ın çok şey kaybettiğini, o zenginliklere tekrar kavuşmak istediklerini söyledi. Diyarbakır Müftüsü de oluşmaya başlayan hoşgörü ortamından dolayı memnun olduğunu söyledi ve bunun devamı için dua ettiğini söyledi.

Mardin Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen de, Bayram Resepsiyonu’na katılan tüm konuklara teşekkür etti. Özmen, Diyarbakır’da çok az sayıda cemaatleri olduğu halde Diyarbakır’ı çok önemsediklerini belirterek, özellikle de Diyarbakır’dan göç edip diğer kent ve ülkelere giden Diyarbakırlıların kenti her zaman kalplerinde yaşattıklarını söyledi. (Konuşmanın tam metni için burayı tıklayın)

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.