USTMENU
  Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu Anadolu Grubu Deyrulzafaran Manastırı'nda - 26.5.2013

 

Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu Anadolu Grubu Deyrulzafaran Manastırı'nda.

 

Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki Kezban Hatemi, Mehmet Emin Ekmen, Fazıl Hüsnü Erdem, Etyen Mahçupyan, Yılmaz Erdoğan, Ahmet Faruk Ünsal ve Lami Özgen'den oluşan heyet üyeleri, Deyrulzafaran Manastırı'nda, Kırklar Kilisesi Ruhanisi Horiepiskopos Gabriyel Akyüz, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İliye Kırılmaz ve Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Hiçbezmez tarafından karşılandı.

 

Horiepiskopos Gabriyel Akyüz, heyettekilere Manastır'ın tarihi bölümlerini gezdirip Manastır'ın tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra heyet üyeleri Metropolit Saliba Özmen'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

 

Görüşmede Özmen, Mardin ve Türk vatandaşı olarak Başbakan tarafından başlatılan iç huzura yönelik barış sürecini desteklediklerini belirterek, "İç barışın sağlanması akan kanın durması için din adamları olarak dua ediyoruz. 30 yıldır akan kan her kesime kaybettirdi. Öleni geri getiremeyiz, onlara ağladık içimizi gömdük, ama geçmişimizden ders alarak barış ve huzur sürecini desteklememiz gerekiyor. İnşallah bu barış süreci içimizi ısıtır ve herkesi bir araya getirir. Çok kültürlü ve çok dilli olmamız bizim zenginliğimizdir ve gerçeğimizdir. Ölen her insan ve her ağaç bizim için büyük kayıptır. Bölgede Süryani kültürü baskındır. Kürtler, Araplar ve Süryaniler olarak 5 bin yıldır Mezopotamya’dayız. En büyük görev sizleri düşüyor, Tanrı size büyük güç versin" dedi.

 

"SÜRYANİLER DE ETKİLENDİ, TESPİTLERİ ÖNEMLİDİR"

 

Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, ellerinde sorunun çözümü için sihirli formül olmadığını, insanların görüş talep ve önerilerini almaya geldiklerini ifade ederek, "Kalıcı bir çözüm için neler yapılması gerekir onu tespit etmeye çalışıyoruz. Süryaniler bu toprakların önemli unsurlarıdır. Kürt sorunundan kaynaklı bu şiddet ortamından direk olmasa da dolaylı etkilenmişlerdir ve etkileniyorlar. Bu nedenle bu bölgede taraf olmayan üçüncü göz olarak gördüğümüz Süryanilerin gözlemleri ve fikirleri bizim için önemli olacaktır" dedi.

 

 

 

 

 

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.