USTMENU
  PRENS CHARLES DEYRULZAFARAN MANASTIRI’NI ZİYARET ETTİ - 30.12.2007

 

Mardin’de Kırklar Kilisesi’ni de gezen Prens Charles, burada Mardin Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi ruhanisi Horiepiskopos Gabriyel Akyüz ve Mardin Yönetim Kurulu Başkanı Hanna Çilli, İkinci Başkan İliye Kırılmaz ve diğer üyeler tarafından karşılandı. Kırklar Kilisesi ruhanisi Horiepiskopos Gabriyel Akyüz, Prens Charles’e Kilise ve cemaati hakkında bilgi verdi.

Prens Charles ve beraberindekiler öğleden sonra Deyrulzafaran Manastırı’na ziyarete geldi. Mardin Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen ve Turabdin Metropoliti Mor Timotheos Samuel Aktaş Prens’i Manastır’ın giriş kapısında karşıladı. Filüksinos Saliba Özmen, Prens Charles ve beraberindekilere Manastır’ı gezdirdi ve tarihi hakkında kendisine bilgi aktardı. Manastır’da bulunan Güneş Tapınağı, Azizler Evi (Beth Kadişe), Kubbeli Kilise ve Meryemana Kilisesi’nin gezilmesinden sonra iki metropolit, Mardin Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, ÇEKUL Vakfı Başkanı Metin Sözen ve cemaat üyeleri Prens ve beraberindekilerle Manastır’ın ikinci katındaki açık alanda bir süre dinlendi. Prens ve beraberindekilere önce çay ikram edildi ve daha sonra Mardin’e has cevizli sucuk (holike) ikramı yapıldı. Prens Charles yediği cevizli sucuğu çok beğendiğini söyledi. İkramdan sonra Mardin Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen ve Turabdin Metropoliti Timotheus Samuel Aktaş, Prens Charles’a Süryanice bir İncil, Dr. Hans Hollerweger tarafından kaleme alınan Turabdin adlı kitap, Deyrulzafaran Manastırı’nı tanıtan bir kitap ile telkari isimlik hediye ettiler.

Süryaniler hakkında metropolitlerden bilgi alan Prens Charles, Deyrulzafaran Manastırı ve Mardin’den çok etkilendiğini söyledi. Prens Charles, Manastır’dan ayrılmadan önce akşam duasına katıldı ve Manastır’ın hatıra defterine imza attı. Kapıdaki uğurlama sırasında konukseverliklerinden dolayı metropolitlere, cemaate ve Mardinlilere teşekkür eden Prens Charles, gazetecilerin Mardin ve Manastır’ı nasıl bulduğunu sorusu üzerine ‘’Çok güzel, muhteşem yerler. Çok etkilendim<'b>’’ dedi. Horiepiskopos Gabriyel Akyüz, İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Tahincioğlu, Derneğin İkinci Başkanı Münir Kilimci ve Mor Gabriel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsa Gülten de Prens’i Manastır’da karşılayan isimlerden bazılarıydı.

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.