USTMENU
  Turabdin Kitabı - 25.8.2011

 

Alman Kilisesi Papazı Sayın Abuna Horst Oberkampf, uzun yıllardan beri Turabdin’i yakından severek, yaralarının sarılmasına yardımcı oldu. Turabdin’in bağrında yatan inançsal-kültürel Süryani değerlerin yok olmaması adına ne gerekiyorsa yapan mümtaz şahsiyetlerden biridir. Abuna Horst Turabdin için adeta bir el, bir kulak, bir dil, bir ayak olmuştur.

Dayanışma ve özdeşleşme ruhuyla yılların sabrı ve motivasyonuyla yazdığı ‘‘Turabdin’’ isimli son kitabına yalın bir bakış ve göz atma, bunun böyle olduğunu açıkça gösterecektir.

Şahane fotoğraflarla bezeli, Turabdin’deki yaşamın kırılmalarını, umutlarını, sevgilerini, inançlarını ve hatta bu yöredeki tarihsel mirasın, inancın ve kültürün beklentilerini dile getiren bu kitap yaşam severlere rahatlatıcı bir soluk gibidir. Turistik yaklaşımlar için de iyi bir tercih ve referans kaynağıdır.  

Kitap Almanca yazıldı. Ancak yazar, her bölümün sonunda, o bölümün özetini İngilizce eklemeyi ihmal etmemiştir.

Tuarbdin’in titremekte olan çırasına kattığı bu anlamlı yağdan dolayı yazarı kutluyor, kendisine sağlık ve başarılar diliyoruz.

İletişim Adresleri:    

Horst Oberkampf

Solidaritätsgruppe Turabdin und Nordirak

Kaspar-Koler-Weg 13 D - 88348 Bad Saulgau

Tel.: 07581-506940

Fax: 07581-506941

horst.oberkampf@t-online.de

www.nordirak-turabdin.de

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.