USTMENU
  İsviçre Büyükelçisi'nden Mardin'e Turistik Gezi - 30.9.2010

 

Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçak ile Mardin'e gelen İsviçre Büyükelçisi Raımund Kunz, ilk olarak Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti. Vali Duruer'den kentin tarihi, coğrafi, kültürel ve politik yapısı hakkında bilgi alan Kunz, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti. Kunz burada yaptığı konuşmada, havaalanından kente gelirken gördüğü kent manzarası karşısında ziyaret süresini uzatabileceğini söyledi.

Büyükelçi Kunz, valilik ve belediye ziyaretinden sonra Süryani Cemaatine ait Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti. Manastırın bölümlerini tek tek gezen Büyükelçi Kunz'a, manastırın geçmişi ve Süryanilerin yaşantısı hakkında bilgi verildi.

Ziyaret sonunda gazetecilere gezisi hakkında bilgi veren Büyükelçi Kunz, Mardin'in kendileri açısında özel bir yere sahip olduğunu söyledi. İsviçre'nin Mardin'de hayata geçirdiği projeleri de hatırlatan Büyükelçisi Razmund Kunz, "Cumhurbaşkanımız seçildiği günlerde ayağının tozu ile 2007 yılında Mardin'i ziyaret ederek buraya verdiği önemi bize göstermişti. Daha önce hükümetimiz tarafından burada birçok proje hayata geçirilmişti. Mardin Belediye Başkanımızla yaptığım görüşmede daha başka projeler için de destek verebileceğimizi söyledi. Kendilerinin hazırladığı üç güzel proje var. Büyükelçilik olarak bu projelere destek vermeye hazırız. Bu bölgeye özel bir ilgimiz var. Proje çalışmaları için burayı seçmemizin nedeni, İsviçre ile Mardin'in kültürel açıdan birbirilerine benzemesinden kaynaklanıyor. Her ikisi de çok dilli, çok kültürlü bir yapıya sahip. Restorasyon, kültürel, kadınlar ve sokak çocukları gibi konularda ortaklaşa projeler üretmek istiyoruz. İsviçre hükümeti ve UNDP olarak bölgeye daha önce de yaklaşık 2,5 milyon İsviçre Frangı (5 milyon TL.) destek vermiştik" dedi

Tarihçi olduğunu ve tarihe olan ilgisinden dolayı Mardin'de olduğunu ifade eden Kunz, "Dinler tarihini araştırdım, okudum. Burayla ilgili daha önce de bilgim vardı. Bu açıdan baktığımda Süryani Manastırı'nda kendimi evimdeymiş gibi hissettim. Avrupa'da ve İsveç'te birçok manastır ziyaret ettim ama bu kadar etkilendiğim başka bir manastır yoktu. Bu açıdan buranın ayrı bir önemi var" diye konuştu. (Doğan Haber Ajansı)

Kaynak: www.sondakika.com

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.