USTMENU
  Rahip İbrahim Türker Allah’ın Rahmetine Kavuştu - 25.9.2010

 

Mardin Deyrulzafaran Manastırı ve Midyat'taki Mor Hobil-Mor Abrohom Manastırı'nda 60 yıldan bu yana din görevlisi olarak çalışan Başrahip İbrahim Türker (74), 2 yıl önce yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Müslüman, Yezidi, Hıristiyan dinlerine mensup vatandaşların bir araya geldiği cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı.


Turabdin Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş, Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç, Süryani din adamları ile Müslüman, Yezidi ve Süryani vatandaşlar cenaze merasiminde hazır bulundu.

 

Süryani cemaati tarafından çok sevilen başrahibin Türker'in hayatını kaybetmesiyle yasa boğulan akrabaları ve sevenleri taziye için yurt dışından Midyat'a akın etti. İsveç, İsviçre, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Suriye'den yaklaşık 2 bin kişi cenaze törenine katılarak, hayata gözlerini yuman başrahip için topluca dua etti.

 

Metropolit Samuel Aktaş tarafından, "Meyrun" adı verilen kutsanmış yağ sürüldükten sonra üzerine toprak serpilen başrahip İbrahim Türker, Süryani gelenek ve göreneklerine göre, dini törenlerde giydiği kıyafetlerle, azizlere özel olarak yapılmış olan sandalye üzerinde oturtularak, yüzü doğuya dönük ve naaşı dik bir vaziyette manastırdaki ruhbanlara ayrılan mezarda defnedildi.

 

Cenaze törenine katılanlara çörek ve mırra ikram edildi. Taziyeler, Metropolitler ve ailesi tarafından manastır avlusunda kabul edildi.

 

Kaynak: www.suryaniler.com

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.