USTMENU
  MARDİN'DE BİR DENEYİM KÜLTÜRÜ; SİNEMARDİN - 24.6.2009

 

İlk kez 2006 yılında gerçekleştirilen festival, kent ölçekli bir sanatsal etkinlik olarak Mardin’de sinema kültürünün gelişmesini hedeflemektedir. Geçtiğimiz yıl Mardin’de tek sinema salonunun açılmasına öncülük eden SineMardin, bu yıl açık hava gösterimleriyle de Mardin’de sinema nostaljisini yaşatacak. 

20 -26 Haziran tarihlerinde Mardin Sinema Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan SineMardin, gösterim ve gösterim öncesi film seçkilerinin yanında, sınırın ötesindeki, yakın ama bilinmeyen coğrafyayı bu yılki festivale konuk ediyor.

New York merkezli bir sanat kurumu olan ArteEast ve Mardin Sinema Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan “Arap sinemasına bakış” başlıklı program Ortadoğu sinemasını kapsamlı bir biçimde sinemaseverlerin beğenisine sunacak. Program kapsamında uzun/kısa metraj, belgesel ve deneysel film gösterimleri yanında Suriye, Lübnan ve Filistin’den konuk yönetmen ve sanatçıların katılımıyla bir dizi söyleşi ve konferans yer alıyor.

Nuri Kino SineMardin'de
Uluslararası büyük başarılara imza atmış olan Midyat doğumlu Süryani sanatçı, araştırmacı gazeteci Nuri Kino SineMardin Film Festivali'ne konuk oluyor. Yaşadığı İsveç'te faal gazetecilik yapan Nuri Kino, Süryani nüfusun yoğun olduğu Sodertalje adlı küçük kasabanın Süryani göçmenlerden oluşan futbol takımının İsveç birinci ligine yükselişini konu alan belgesel filmiyle 2006 yılında Beverly Hills Film Festivalinde Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştür.

SineMardin Film Festivali kapsamında film gösterimi akabinde Nuri Kino'yla bir de söyleşi etkinliği gerçekleştirilecektir.

Başkasının acısını anlamak” konulu konferans kapsamında belgesel sinema ve Ortadoğu bağlamında deneyimler paylaşılacak. Konferansa, Muhammad Halas, Usama Muhammad ve Omar Amiralay gibi ustalar katılacak. 

Festival ve etkinlik programı hakkında daha fazla bilgi için,
www.sinemardin.com.tr

İLETİŞİM
Pro-Con Event Concept
Turan Güneş Bulvarı 5. Cad. 2/17
Yıldız Çankaya ANKARA
T: 0312 442 0825
Mardin Sinema Derneği
Sinemardin Sinema Salonu 1 Cad. MARDİN
T: 0482 212 2283
www.mardinsinemadernegi.org

Kaynak: www.suryaniler.com

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.