USTMENU
  Alman Parlamenter Heyeti Mardin’de - 18.4.2009

 

Alman meclis grubu insan hakları ve insani yardım sözcüsü Erika Steinbach yaptığı açıklamada, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) milletvekili Ute Granold başkanlığındaki heyetin 17 Nisan 2009 tarihine kadar Türkiye’de ağırlıklı olarak din özgürlüğü ve azınlıkların korunması konularında görüşmelerde bulunacağını belirtti.

Heyet Mardin Valisi Sayın Hasan Duruer’i makamında ziyaret ettikten sonra, tarihi Deyrulzafaran Manastırına geçti. Manastırın tarihi ve otantik bölümlerini gezdi. Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen ile manastırın kabul salonunda bir görüşme yaptı. Metropolitliğin çalışmaları hakkında bilgilendikten sonra, Türkiye’nin Avrupa Birliği süreciyle ilgili karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Ve bu sürecin beraberinde getirdiği yükümlülükler Süryanilerin geleceği bağlamında ele alındı.

 

Heyet daha sonra, arazi sorunları ile ilgili olarak incelemelerde bulunmak üzere Mor Gabriel Manastırı’na geçti. Gözlemlerini devlet yetkilileriyle Ankara’da yapacağı temaslarda dile getireceği ifade eden heyet, Türk yetkililerle AB sürecini de ele alacaklarını bildirdi. Hıristiyan Demokrat Partili Ute Granold’un yanı sıra CDU milletvekilleri Thomas Bareiss ve Michael Brand ile Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) milletvekili Alois Karl ve “Missio” adlı uluslararası Katolik yardım kuruluşunun insan hakları bölümü yöneticisi Otmar Oehring vardı. Heyete ayrıca Avrupa Süryani Birliği Temsilcisi Sayın Fikri Aho ve İstanbul’dan Avukat Erol Dora eşlik etti. Deyrulzafaran’daki toplantıda metropolitliğin genel sekreteri Yusuf Beğtaş da hazır bulundu.


   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.