USTMENU
  Alman Yeşiller Partisi Heyeti Mardin’de - 2.3.2009 0

 

 

 

Ankara Alman Büyükelçiliğinin Kültür Bölümü Başkanı Sayın Petra Kochendörfer’in başkanlığındaki Büyükelçilik heyetinin refakatinde, Midyat Mor Gabriel Manastırının ziyaretinden sonra, parlamenterler heyeti, gece saatlerinde, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen’i Deyrulzafaran Manastırındaki makamında ziyaret etti.

 

 

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı ve Almanya Federal Parlamento Milletvekili Claudia Roth, Sol Demokrat Parti Milletvekili Monika Griefahn, Sol Parti Milletvekilleri Dr. Lukrezla Jochimsen, Cristoph Waltz ve beraberindeki Büyükelçilik heyeti Deyrulzafaran Manastırı’nın antik bölümlerini gezdikten sonra, metropolitin makamında baş başa görüşme yaptı. Burada yapılan görüşmede, Mor Gabriel Manastırı’nın yüzleşmekte olduğu arazi davasının yanı sıra, bölgenin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınması için gerekenlerin yapılması konusunda ve Şarkiyat bölümünün bünyesi içinde Mardin Artuklu Üniversitesinde kurulacak olan Süryani Dili ve Edebiyatı kürsüsü hakkında değerlendirmeler yapıldı. Süryanilerin bölgedeki geleceği, Türkiye’nin AB sürecini ilgilendiren konularda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Türkiye’nin AB’ye, AB’nin Türkiye olan ihtiyacı vurgulandı.

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.