USTMENU
  MARDİN VALİSİNE ZİYARET - 20.2.2009

 

 

Bu nezaket ziyaret, sıcak bir görüşmeyle tamamlandı. Mardin’in tarihsel potansiyelini özümsediğini hissettiren sayın vali ile metropolitler arasında yapılan karşılıklı görüşmede bir bütün olarak Mardin; ve bütünlük içinde önemli bir yer kaplayan Süryanilerin geleceği konuşuldu.

Metropolit Saliba Özmen ve beraberindekiler, yeni görevinde sayın Vali’ye başarı dileklerini ve iyi temennilerini sunarak makamdan ayrıldılar. Öyle anlaşılıyor ki, sayın Vali, cevher olarak nitelendirdiği Mardin gibi bir şehrin valilik makamına uygun bir kişiliktir. Allah yardımcısı olsun. 

 

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin ziyaretinin hemen ardından, Mardin Valisi sayın Hasan Duruer, 25 Şubat 2009 tarihinde, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen'i Deyrulzafaran Manastırında ziyaret etti. Mardin Valisi olarak yaptığı ilk ziyaret olması nedeniyle, sayın Vali, manastırın tarihi bölümlerini gezdikten sonra, makamda başbaşa görüşmeye geçildi. Burada metropolit sayın Vali'ye manastırın çalışmaları hakkında bilgi arz etti. Ve süryani kültürü ile ilgili kitaplar takdim etti. Pozitif enerji dolu olan bu görüşme, sayın Vali'nin önümüzdeki dönemde Mardin'in geleceğine yapacağı yararlı hizmetlerle daha çok anlam kazanacaktır.    


 

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.