USTMENU
  ARAZİ DAVASINA DEVAM EDİLDİ - 14.2.2009

 






Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki Davalar 4 Mart'a, Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki Davalar İse 6 Mayıs'a Ertelendi. Mardin'in Midyat ilçesinde Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırı ile 3 köy arasında süren arazi anlaşmazlığı davalarının 3. duruşması ertelendi.

Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davalar 4 Mart'a, Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davalar ise 6 Mayıs'a ertelendi. Davaya Avrupa Birliği temsilcisi ve İsviçre Büyükelçisi Helena Storm, Finlandiya Büyükelçisi Marjatta Hiekka, Hollanda Büyükelçisi Anna Burls, Midyat doğumlu Süryani asıllı İsveç Milletvekili Yılmaz Kerimo'nun yanı sıra Almanya, Hollanda ve Belçika da bulunan Süryani kilisesi yönetici ve federasyon temsilcileri ile Midyat'ta bulunan Süryani dernek temsilcileri katıldı.
 
Duruşmaya, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile DTP Midyat teşkilatının da katılması dikkat çekti. Üç köy adına konuşan iş adamı Abdullah Düz, "Görülen davaların manastırla uzaktan yakından alakası yok. Buradaki Süryani dostlarımıza sesleniyorum; milleti galeyana getirmenin, milli birlik ve beraberlik ruhunu bozmanın kimseye faydası yok. Midyat hoşgörünün diyarıdır. Bu davayı Müslümanlık, Hıristiyanlık davası haline getirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu basit bir idari sınır tespit davasıdır. Ayrıca bu güne kadar Süryanilerle hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Bu kadar abartılmasının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat edilmesinin gereği yok" diye konuştu.

Üç köy adına duruşmaya katılan Ankara Barosu avukatlarından Metin Kılıç ise, manastırın kendiliğinden davaya müdahil olduğunu kastederek, "Bu sadece sınırların tespiti davasıdır. Basit bir davadır. Bu kadar abartılmaması gereken davadır." şeklinde konuştu.

DTP adına duruşmaya katılan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Partimizin bu davaya ilgisi var. Bu duruşmaya, bölgenin kadim halkı olan Süryanilerin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla katıldık." dedi.

Duruşma çıkışında gazetecilere konuşan İsveç Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Yılmaz Kerimo, "Bu üçüncü duruşma oldu. Dava, 4 Mart'a ertelendi. Bazı kâğıtlara, tutanaklara bakacaklar. Yine gelmeye çalışacağım. İnşallah en iyi şekilde bitecek. Bütün halklar kardeşçe burada birbirine taciz etmeden yaşayacaklar. Bu tür duruşmalar kardeşliği bozmasın." ifadesini kullandı.

Duruşmayı izlemek üzere gelen heyet, Mor Gabriel Manastırı'nda dinlenmek üzere adliyeden ayrıldı.

kaynak: www.suryaniler.com

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.