USTMENU
  AVRUPA KOMİSYONU MARDİNDE - 13.10.2008

 

Diyarbakır ve Mardin’de sivil toplum örgütleriyle yapılan çeşitli temaslardan sonra,  manastırın misafir kabul salonunda gerçekleşen bu toplantıya Delegasyonun Siyasi işler Danışmanı Sayın Sema Kılıçer, Çevirmen Sayın Ece Yorgancıoğlu, Basın ve İletişim Yöneticisi Sayın Selda Paydak katıldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği için taşıdığı önem hassasiyetle vurgulandıktan sonra, toplantının soru cevap bölümünde, daha çok Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci; bu bağlamda bölgedeki Süryanilerin mevcut durumu ve geleceği objektif bir elekten geçirilerek etraflıca değerlendirildi.


Toplantının sonunda yöredeki Süryani değerleri içeren ‘Turabdin’ isimli eser metropolit tarafından Sayın Mellado’ya takdim edildi. Bir saate yakın devam eden toplantının ardından, Sayın Diego Mellado ve maiyeti, Mor Gabriel Manastırını ziyaret etmek üzere Deyrulzafaran Manastırdan ayrıldı.

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.