USTMENU
  Alman Kilise Delegasyonları Turabdin’de - 4.7.2008

 

Mor Gabriel Manastırı ve Kafro (Elbeğendi) köyüne yaptıkları ziyaretten sonra, Deyrulzafaran Manastırı’nda Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen ve manastır yönetimi ile çok yararlı bir görüşme yaptı.


26-29 Mayıs 2008 tarihinde, Turabdin Dayanışma Grubu adına, Bavaria-Munich ve Württemberg-Stuttgart Evangelik Lüterist Kilisesi’nden bir yedi kişilik bir delegasyon Turabdin’i ziyaret etti.


Fr. Michael Martin, Fr. Thomas Prieto Peral, Fr. Johannes Minkus, Fr. Klaus Rieth, Fr. Ernest Ludwig Vatter, Fr. Horst Oberkampf ve Mrs Corinna Mühlstedt isimlerinden oluşan bu delegasyon, 26 Mayıs 2008’de gecenin geç saatlerinde Diyarbakır Meryemana Kilisesini ve 27 Mayıs 2008 tarihinde de, Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen eşliğinde Mardin Belediye Başkanlığına ve Mardin Müftülüğüne bir ziyaret yaptı.


Mardin’in sıcak sosyal iklimine yakışır bir şekilde olumlu geçen bu görüşmelerden sonra, Deyrulzafaran Manastırı’nda yürümekte olan çalışmalar hakkında bilgilenen delegasyon üyeleri, Metropolit Saliba Özmen ile yaptığı toplantıda geleceğe dair bir diyalog vizyonu belirledikten sonra, Mor Gabriel Manastırı, Kafro (Elbeğendi), Sare Köyü gibi yerleri ve oradan da Kuzey Irak’ı ziyaret etmek üzere Mardin’den ayrıldılar.

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.