USTMENU
  ADALET BAKANI SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN MARDİN’DE… - 18.4.2008

 

 Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, Personel Genel Müdürü İbrahim Okur, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Kenan İpek, Hukuk İşleri Genel Müdürü Ayhan Tosun, İş Yurtları Daire Başkanı Kürşat Hamurcu, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Enver Kaya ile birlikte geldiği Mardin Hava Alanında; Vali Mehmet Kılıçlar, Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ve siyasi parti mensupları tarafından karşılandı.

Mardin ve Midyat’taki programdan sonra, Sayın Bakan Mehmet Ali Şahin ve yukarıda adı geçen maiyeti ile beraber öğleden sonra, saat 15.00 sularında gezi boyunca kendisine eşlik eden Mardin AK Parti Milletvekili sayın Gönül Bekin Şahkulubey ve Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ın ev sahipliğinde Deyrulzafaran Manastırını ziyaret etti. 
 

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen’in başkanlığında manastırın dış kapısında karşılanan sayın bakan ve maiyeti, manastırın tarihi bölümlerini gezdikten sonra, manastırın otantik havasından gelen dingin bir ortamda, yudumlanan çaylar eşliğinde sayın bakan ile sayın metropolit baş başa sohbet etti.

 
 

Manastırın gizemli ruhani havasından kaynaklanan çok sıcak bir ortamda yapılan bu sohbette, Sayın Metropolit Saliba, bölge Süryanileri olarak, demokratik ve sosyal gelişmeler bağlamında Türkiye’nin yapmakta olduğu yeni açılımları ve dönüşümleri memnuniyet ve takdirle karşıladıklarını belirtti. Türkiye’nin uygar dünya ile bütünleşmesi ve kalıcı bir istikrar ve refaha kavuşması için duacı olduklarını söyledi.

 Bakan Şahin şöyle cevap verdi:

“Türkiye istikbal vaat eden bir ülkedir. Dünyada çok dikkatle takip edilen, son yıllarda sözü dinlenen, itibar edilen bir ülke haline gelmiştir.  O bakımdan Türkiye ile ilgili acaba ne oluyor Türkiye de? diye sorular sorulabilir Türkiye de bir tek şey oluyor o da kalıbına sığmıyor. İnanıyorum Türkiye Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği çağdaş uygarlığı yakalayacaktır.” dedi.

 
Mekansal düzenleme bağlamında Deyrulzafaran Manastırı’nda yapılan bakım ve restorasyon çalışmalarını takdir eden sayın Bakan’a Mardin bölgesinin Süryani eserlerini içeren ’’TURABDİN’’ isimli kitap ve Deyrulzafaran Manastırının projesini anlatan kitapçık takdim edildi.  

Bütün vatandaşlara ve kamuoyuna basın mensupları aracılığı ile sağduyu çağrısında bulunan Bakan Şahin, “Hiçbir tedirginliğe gerilime düşmeyelim. Böyle bir düşünceyi hafızalarımızda barındırmayalım. Türkiye her sorunu geride bırakabilecek kadar güçlü ve kararlı bir şekilde hedefine yürümektedir. Bu anlamda ufak tefek sorunlar çıkabilir, bu sorunlar meşruiyet içerisinde çözülecektir. Bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yoktur. İki günü birbirine eşit olan da iki yılı bir biri ile aynı olan da zarardadır. Bizler iki dönemdir iktidardayız. Ülkemize geçen dönemden daha fazla hizmet etmek için çalışıyoruz.”diye konuştu.

Mardin’deki tarihi dokuya hayran kaldığını ifade eden Bakan Şahin Diyarbakır’a karayolu ile oradan da Ankara’ya geçti.

 

   

MANASTIR

 
VAKIF

MANASTIR

 

METROPOLİTLİK

PATRİK

GÜNCEL-MALİ B.

 

İLETİŞİM
Deyrulzafaran Manastırı -
Mardin / Türkiye
Tel: +90 482 208 10 61- 62
Faks: +90 482 208 10 63
E-Mail:
info@deyrulzafaran.org
Tasarım : Faruk Güneş
Bu site ; Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Resmi Tanıtım Sitesidir. Başka kurum ve kuruluşların görüş ve fikirlerini yansıtmaz.